Експеримент

Здравейте,

На 25.05.2015 стартирах един интересен експеримент за сигурно браузване, ще се опитам да изложа всички стъпки ден по ден и за да е по интересно очаквам, ако органите на реда си вършат работата, точно те да засекат екесперимента.

Използвани са следните програми Firefox 38.0.1, Chrome Version 43.0.2357.65 (64-bit) под Mac OS 10.10.3. При Firefox e спряна опцията за проследяване, като и при двата браузера се използва режим на Private/Incognito браузване. Като добавка се използва VPN от hidemyass.com.

Като начало избрах да регистрирам поща в mail.ru. Защо? Защото в момента руснаците са в ситуация в която приемат информация към тях, но навън трудно се праща. Регистрацията протече за няколко минути през ВПН-а и се сдобихме с поща, готова да приема писма напълно анонимно за вас. (Няма да споменавам имейл адреса за сега)

След регистрацията на пощата пуснах безплатна обява, от същото ИП. Пуснах я с горния имейл като го посочих в обявата. В обявата са споменати малко нелегални неща, но все пак правим експеримент, а и нали трябва да има тръпка.

Ден 1: Обявата и пощата са създадени.

Ден 2: Никой не сваля обяват, никой не изпраща нищо на пощата.