Как да разбием паролите на приятел.

ПОСЛЕДНА ДУПКА В ЗАЩИТАТА НА АБВ

Всеки си е задавал въпроса “Ох немога ли да разбия паролата на Пешо, Иван и тн” или в повечето случай на момиче или приятелката ни 😉 МОЖЕ разбира се, стига да си умен и да знаеш какво правиш. В този пост ще опиша с няколко стъпки какво е нужно от вас и дали ще успеете. Важното в този начин на разбиване на паролите е до колко познавате човека.

1. Трябва много добре да познавате човека. Да сте си общували дълго време с него да му знаете любимата група, песен, футболен отбор, учител, адрес, ЕГН и тн.

2. Да му/и знаете пощата ( пример пешо@abv.bg 😉 да живее АБВ-то )

3. От тук нататък всичко е broot force (Груба сила – начин за разбиване на пароли ще го обесня в някой следващ пост)

4.Доза късмет.

Тези прости правила сигурно са ви изнервили. Съжалявам но всичко е вярно и за да го докажа ще дам пример аз какво направих ( сигурно ще е интересно на “момичето” от къде и е дошло).

Нека започна с това че имах огромния късмет да ми спомене паролата си. Да не ви лъжа спомена си я и то без да я моля. Можете и вие да вземете паролата на някой приятел, разбира се ако е достатъчно прост. Помолете го да поиграете на някоя онлайн игра на карти или Не се сърди човече, докато прави играта (жертвата) го помолете да сложи някаква парола за да не ви се меси никой в играта. Тук е важният момента дали ще се измами ( ако го направи директно взимате паролата и си траете)

Следваща стъпка – след като сте взели паролата и знаете пощата на жертвата почвате да пробвате. Първо с паролата после с любима песен, изпълнител и тн. Можете да пробвате също и 1234 или 12345678 или 12345 или 123456 😀 повярвайте ми шанса да познаете е голям 😉

Основната идея е да влезнете в пощата на жертвата от там всичко става лесно. Ако не сте се досетили изобщо не пробвайте. Еми да точно за забравена парола ви говоря 🙂 Това велико изобретение на програмистите е толкова глупаво че няма на къде повече. Та следващото което направих аз в дадения случай е че пробвах същата парола и на skype и социалните мражи като … (няма смисъл да ги изброявам) Еми да беше същата парола не трябваше да използвам други средства 🙂

ВАЖНО: Моля не слагайте пароли от рода 010101 или 020202 или горе споменатата 1234 това не са пароли. Или ако ги слагате ги слагайте на места където не са важни и няма как да стигнат до основните ви пароли. Друго важно нещо е не слагайте никове на бивши приятели или техните ЕГН-та и тн ( в следващия пост ще обесня защо, че леко се отплеснах)

Следващата стъпка  е да се подсигурите ако случайно жертвата разбера че някой влиза в пощата. Това става като смените Тайния въпрос (никой не би се сетил да го погледне) или добавите като втора поща вашата поща и ако жертвата си смени паролата само кликате на забравена парола и пишете вашата поща.

Това беше за сега от мен. Ако имате въпроси ще се радвам да ги чуя.

Следват: brute force, spoof и други начини за следене и взимане на пароли.

ПС: Използването на гореспоменатите методи е незаконно. Статията е написана с цел сигурност 🙂