хакнаха сайта на парламента

На 01.08.2012г. “Анонимните” “хакнаха” сайта на парламента. Това беше заглавието на повечето новинарски сайтове.
Защо съм сложил анонимните и хакнаха в кавички, първо не смятам че това са анонимните и това си бе чистa DDos атака, която може да се направи от всеки имащ малка ботнет мрежа, имайки на предвид какъв би трябвало да е сървъра на parlament.bg.

Фактите стъпка по стъпка:
1) “Анонимните” обявяват във Фейсбук че ще хакнат сайта на парламента, ако съберат определен брой лайкове.
– Първо анонимните никога не обявяват в фейсбук за предстоящите си атаки, защото те ненавиждат фейсбук и са твърдо за неговото спиран. Всичките си съобщения правят през Twitter.
– Второ те се борят за по една конкретна кауза, а не за изброените във фейсбук “глупости” цитат:”Протест срещу нарушаването на гражданските ни права, срещу мизерните условия на живот, срещу всички корумпирани хора във властта, срещу приемането на закона на детето, срещу мръсотията в България, срещу качването на цените на електроенергията и храната”. Този цитат ме кара да си мисля че опозицията (БСП) може да има пръст в този акт. Изказа в цитата е близък до този на партията.
2) “Хакнаха” сайта на парламента.
– Както споменах по-горе това бе чист Ddos.
3) Явор Колев се изказа некомпетентно, според мен.
– цитат от сайта на inews.bg – “При опровержение на думите му в телефонен разговор, че сайтът не се е зареждал в интервала от 20 часа до 20.30 ч., Явор Колев каза, че сайтът в момента се зарежда – “Отворете го и вижте”.”. Господин Колев смятате ли че това е правилното изказване в едно интервю. Защо не обяснихте че става въпрос за атака а не за хакване, а твърдите че е нямало нищо което съдя от вашите думи : “„Няма такова нещо. Това са глупости. Сайтът на парламента не е хакнат“, каза Явор Колев от ГДБОП”.

Поздрави HM