Левски – Лацио коментари и статистики преди мача. Уефа лига европа 1.10.2009

На стадион Г. Аспарухов в София излизат Левски и Лацио и двата отбора ще се стремят към победата имайки се предвид загубите и на двата отбора на старта на груповата фаза на Лига Европа.

Левски и Лацио не са се срещали досега в официален мач, като Левски е спечелил последните си два домакински мача срещу отбори от Серия А , като  Удинезе и Киево са си тръгвали с празни ръце от България. Единственото идване на Лацио в България е приключило с успех над Локомотив Пловдив през 1993/94.

Преди мача.

Лески са участвали само веднъж в групите на Уефа и след това са ги прескочили достигайки до четвърт финал. За разлика от тях Лацио един единствен път са прескали групите но са си останали само с това.

Треньора на Левски Радто Достания е прекарал цялата си кариера във Франция като футболист на Каен и Льо Ман. Той е бил помощник треньор на Славолюб Мюслин в Лески и в Цървена звезда преди да започне д аръководи сам. Той е бил треньор на 9 отбора в 5 държави.

Бившия футболист на Чезена Давиде Балардини пое Лацио през лчтото след Делио Роси. Балардини е бил начело на Каляри и Палермо през последния сезон.

В следващия кръг Левски гостува на Залцбург, Лацио е домакин на Вилереал.

УСПЕХ.