Рома – ЦСКА Уефа лига европа коментари и статистики.

История

След шокиращата загуба от Базел рома ще се опита да вземе реванш в мача си срещу ЦСКА на 1 октомври в Рим.

Рома и ЦСКА са се срещали само веднъж в евротурнирите през далечни сезон 1983/84 и на 2 пъти Рома побеждава с 1-0 типично по италиански.

Както рома така и ЦСКА са играли веднъж в групите на УЕФА през 2005 като Рома успя да прескочи групите докато ЦСКА не можа. Нито едно от седемте пътувания  на ЦСКА до Италия не са завършвали с победа. Армейци успяват да достигнат само до две равенства. Рома е спечила последните си 5 двубоя в Европа като регистрира загуба от Клуж Напока в шампионската лига. ЦСКА са загули само един от последните си седем мача навън в Европа. през 2006/07 от Бешикташ  с 2-0.

Фактите преди мача:

Треньор на ЦСКА е Любослав Пенев, който наследи своя чичо Димитър Пенев през февруари тази година. 43 годишния Пенев е играл заедно с Христо Стоичков в ЦСКА, след това заминава за Испания като футболист на Валенсия. Там печели дувъл с Атлетико Мадрид през 1995/96

Клаудио Раниери, наследи Лучано Спалети на треньорския пост в Рома, след поредните загуби на отбора в Серия А. Раниери е започнал своята кариера като защитник в Рома. Като треньор изградил своята репутация като наставник на Челси, Ювентус, Валенсия и Фиорентина.

Това ще е 198 мач на ЦСКА в Уефа, ако отбележат гол то той ще е номер 300 в Евротурнирите.

В следващия кръг Рома гостува на Фулъм , а ЦСКА приема Базел в София.

УСПЕХ.